Wednesday, June 6, 2012

Avatud ja täidetud cannellonid


materjali pastataigna valmistamiseks (00 jahu, mune, soola, vett, oliivõli)
parmesani
veisehakkliha
tallehakkliha
šalotte
küüslauku
porgandeid
sellerit
kooritud tomateid
purustatud tomateid
peterselli
oliivõli
punast veini
soola-pipart
tšillit

Esmalt tee valmis lihtne pastatainas (sega kokku pool kilo jahu, 4 muna, sool, oliivõli ja supilusikas vett) ja tõsta pooleks tunniks külma tahenema. Samal ajal prae poti põhjas oliivõlis läbi šalotid ja küüslauk, lisa hakklihad ja punane vein. Peatselt lisa juurde tükeldatud porgandid ja seller. Kui kõik kenasti särav, lisa tükeldatud ja kooritud tomatid ning luba massil madalal kuumusel paksust koguda tubli pool tundi. Lisa petersell ning maitsesta vastavalt soovile. Samal ajal rulli pastatainas pastamasina või taignarulliga võimalikult õhukesteks ribadeks ning lõika neist väikesed ruudud. Täida ruudu keskosas triip kraamiga potist, keera tainas cannelloni-laadseks rulliks ning tõsta oliivõliga määritud ahjuvormi põhja. Täida nõnda kogu põhi ja kui kõik kaetud, riivi peale natuke juustu ning vala peale ülejäänud täidis. Lase ahjus 15-20 minutit küpseda, seejärel puista üle ülejäänud riivitud parmesaniga ning lase lase veel paar minutit ahjus grillida. Serveerides püüa tabada cannelloni´de vahesid.


Valmis cannelloni´d on igavad ja nende täitmine tüütu. Seega on lihtsam ja maitsvam segada kiiresti kokku pastatainas ja mõnusalt kodune täidis ning valmistada ise avatud torukesed (pealegi ei saa süües keegi aru, et need avatud on), mis ületavad nii väljanägemiselt kui maitselt mistahes poes müüdavaid vasteid. Imeline on see, kuidas õhukeseks rullitud tainas sulab ühte sooja täidisega ning kuidas serveerides ei suuda suu munajalt mahedat tainast muust massist eristada.  Kuigi cannelloni´sid rullides ja hoolikalt täites võib kergesti tekkida küsimus, miks mitte valmistada samast taignast ja täidisest lihtne lasanje, on vastu täpselt niisama lihtne. Sest rulli keeratuna maitseb kõik nõnda palju paremini! Ja kõrvale tubli klaas (või pudel) eelmise postituse punaveini.

No comments:

Post a Comment