Wednesday, June 6, 2012

Seabass en papillotte


seabass´e
porgandeid
fenkolit
fenkoliseemneid
sidrunit
tilli
oliivõli
soola
valget pipart
peterselli
neutraalset valget veini
küpsetuspaberit

Puhasta ja pese kalad. Maitsesta soola ja pipraga. Viiluta sidrun, tükelda porgand ning fenkol. Võta suur ruudukujuline tükk küpsetuspaberit ning määri keskelt ollivõliga. Aseta peale sidrun, porgand ja fenkol, nende peale tõsta kalad külg-külje kõrval. Nirista peale ollivõli ja krõbista soola ning fenkoliseemneid, puista peale ülejäänud porgandid ning rebi peterselli ning tillitükke. Kata kuhil sama suure küpsetuspaberiga ning hakka ühest nurgast kahekordset paberit hunniku poole kiht-kihi haaval kokku rullima. Saavutades hästihoidva ning mitmekihilise voldiku, liigu mööda paberit edasi kuniks teed kaladele ringi peale ning alles on jäänud viimane avaus alguse juures. Vala august sisse tubli pokaal valget veini ning sulge ka viimane auk umbselt. Tõsta pakike 200kraadini eelküpsetatud ahju ning lase ca 25 minutit küpseda. Ava ja serveeri koheselt.


Papillotte-meetodi võlu seisneb maitsete kontsentreerimises ning faktis, et miskit hea ei saa plehku pista. Tekitades kalade ümber rikkalike maitsetega ümbriku, hakkab kala veini ja värskete maitsete keskel podisema ega kaota sealjuures midagi oma hõrgust mekist. Samuti on võluv see, kuivõrd värsked ja "puhtad" näevad kalad välja ümbrikut avades: ei mingit kõrbemist, pruunistumist ega rösti- ehe, naturaalne ning kaunilt puhas nahk ja värvus. Kel tekkis arusaamatusi seoses ümbriku valmistamisega, saavad ehk selgust järgmise pildi abil, kus tegime sarnase meetodiga värskelt fileeritud kala. Seabass´ide asemel võibki kasutada mistahes muud hõrku kala- meie oleme valmistanud "ümbrikus" nii koha, kuldset merikokre, ahvenat jms.


Kõrvale klaasike mõnd kerget Itaalia valget veini, kuid samas miks mitte ka midagi karget ja vahutavat.

No comments:

Post a Comment