Monday, April 9, 2012

Aasta esimene suitsukala ja pühadenuum


Pikk-pikk nädalavahetus ei andnud mitte üksnes võimalust nautida looduse identiteedikriisi lumetormi ja päikesepaistega, vaid ühtlasi pakkus šansi aasta esimeseks kalasuitsuks ning pikaks tubaseks kokkamiseks. Jääkülmast veest väljasikutatud ahvenad-kohad maitsesid värskelt suitsutatuna imemagusalt ning tuletasid meelde pikki suviseid õhtuid külmade chablis´de ja hunniku värske salatiga. Kui lisada siia juurde veel kulitš, kodune saiategu, värske Itaalia kapsa ja hakklihane hautis, hapukapsasupp, paneeritud kohafileed ja külm vahuvein, kodune marmorikook, rabarberi-marjakook, küüslaugu ning savoy kapsa ja anšoovistega pasta, kastitäis huvitavaid chianti´sid jpm, on ehk õigustatud nädalane lünk meie postitustes, samuti umbes kolmekilone kaalukasv:)


Mõned kohad nägid suitsu asemel fileerimisnuga ja said hommikusöögi ajaks õrna muna-paneeringu.


Lapsepõlve-maitsed, lihtsalt liiga lihtne ja hea, et tõsi olla. Marble cake.


Suitsuliha- hapukapsasupp koduse saiaga.

No comments:

Post a Comment