Friday, April 13, 2012

Supp zucchini, värske pesto ja hernestega


zucchini´t
herneid
Emergo, Borlotti või Cannellini ube
küüslauku
värsket rohelist pestot või materjali selle valmistamiseks
materjali juurikapuljongi valmistamiseks
kvaliteetset oliiviõli
törts tšillit
soola-pipart
värsket tüümiani
kulitši või muud magusat saia kõrvale hammustamiseks

Kui külmas eelmisest korrast ootel pole, tee esmalt valmis tubli potitäis juurviljapuljongit ning tõsta kõrvale. Prae suure poti põhjas vähese oliivõliga läbi purustatud küüslauk, peatselt lisa tükeldatud zucchini, varsti herned ja viimasena enne puljongi lisamist oad. Vala potti puljong, sega kõik kenasti läbi ja lase mõne minuti vältel maitsel koguda. Sega sisse pesto ja maitsesta tšilli, värske tüümiani, soola ja pipraga. Kõrvale tee väike ja magus-soolane amps.

Koos +15 kraadi ja lahtiselt lehvivate hõlmadega hakkab tahes-tahtmata ihu janunema millegi kergema ja suvisema järele. Pärast pikka jalutust värskes õhus mõjub meeletult hästi üks lihtne, kiire ja soojalt kosutav roheline supp. Kuigi värvuselt ja konsistentsilt läbikumav, pakuvad hulpivad juurikad piisavalt unfi ja energiat, herned ja pesto aga löövad kogu kupatuse kevad-suviselt särama. Laupäevaselt Viimsi taluturult saab kaasa haarata käsi- ja kodukootud imemagusa kulitši, kuhu kõik pestojäänukid saab mõnusalt peale määrida. Kuigi kuupäev kukkus juba ammu, on vist nüüd tõesti lõpuks lubatud ilusat kevadet soovida:)

No comments:

Post a Comment