Monday, April 9, 2012

Pikkpoiss punase riisi ja kalkuniga


punast riisi
küüslauku
šalotte
kalkuni kintsuhakkliha
vutimune
paar talumuna
parmesani
tšillit
soola-pipart
oliivõli

Esmalt keeda valmis punane riis, reeglina kulub selleks ca 30 minutit, seejärel jahuta. Samal ajal keeda teises potis küpseks hunnik vutimune, jahuta ja eemalda koor. Prae pannil vähese oliivõliga hakitud šalotid ja purustatud küüslauk õrnalt pruuniks. Seejärel sega kausis kokku kalkuni hakkliha, toatemperatuuril riis, riivitud parmesan, pruunistatud sibul-küüslauk ning löö sisse paar talumuna. Sega ja maitsesta soola-pipra-tšilliga. Lase segul natuke kosuda ning seejärel vormi märgade kätega kokku meelepärase suurusega lapikud pätsid ning peida neile sisse hea arv vutimune. Tõsta valmis pätsikud oliivõliga määritud ahjuvormile ja küpseta eelkuumutatud ahjus kuniks kaunilt pruunid ja küpsenud. Lase jahtuda ja viiluta terava noaga.

Tee mis sa tahad aga koduses eesti keeles ei kõla pikkpoiss kohe mitte hästi. Veelgi hullemad on sünonüümsed hakklihapäts või (oh jumal) valejänes. Küll aga omandab kogu ettevõtmine uue ilme kui massiks kasutada tavapärase hakkliha asemel kalkunit ning sisse segada hamba all mõnusalt prõksuvat punast riisi. Viimast leiab eeskätt kaubamajast ja stock´ist, kuid kindlasti ka paljudest teistest suurematest poodidest. Jäta retseptist välja ka vanakooli niiske sai ja vastutasuks saad tervisliku ja kaunilt iga kõrvalroa juurde passivad viilakad. Soovitame soojalt teha pätsikuid tubli arvu, sest eriti hästi maitseb see järgmisel päeval ja külmalt.

No comments:

Post a Comment