silku (väikesi räimi)
soola
sidrunikoort
lepalaastu
rosmariinioksi
Esmalt puhasta silkude kõhud sisikonnast, pead aga jäta külge. Pese kalad puhtaks ning lase kuivaks nõrguda. Jäta kalad seisma paraja koguse kuiva soola ning vähese sidrunikoorega. Samal ajal küta soojaks suitsuahi ning otsi paraja pikkusega vardad- sellised, mis ulatuks üle terve ahju ning mahuksid kaladel silmadest läbi torgata. Puhasta kalad soolast, torka varras läbi silmade nii, et kehad jääksid üksteise kõrvale rippu. Kalad ahjus, anna mõnusalt kuuma ja viska lepalaastudele sekka paar rosmariinioksa. Kui kalad valmis, jäta suitsuahju uks natuke avatuks ja lase kaladel soojas edasi peesitada. Söömaajaks tõmba kalad ära nii, et pead jäävad varda külge. Voila!
Meie suvekodusaare traditsiooniline õhtusöögi ooteamps on kahtlemata suitsusilk, mille valmistamiseks tossavad suvistel õhtutel ahjud pea igas hoovis. Suitsuselt soolane nahk, krõmpsuvad kondid ja pehme liha on üksnes mõned mõtted fantastilisest isutekitajast. Kui silgud on valmis, võib võtta kõrvale pudeli jääkülma kerget valget veini ja tõsta suitsuahju küpsema tegelik õhtu staar - ahven, angerjas või mõni muu vahva kalaline. Ja nagu pildilt näha, kui läheduses on kilekott, sobib silk kaaslaseks ka õhtustel jalutuskäikudel:)
No comments:
Post a Comment