Saturday, January 21, 2012

Paul Bara Brut Reserve Grand Cru Champagne


Et suu viimastest magusroogadest liialt läägeks ei läheks, tasuks vahepeal haarata pudel külma ja kihisevat. Meie mekkisime hiljuti üht äärmiselt sümpaatset šampat- nimelt Paul Bara Grand Cru´d (NV segus ca 50% 2006. aastast, sama palju vin de reserve´i). Enam kui 170 aastat šampanjabisnesis on Paul Bara mõisale andnud nii mõnegi tarkusetera: näiteks trikid, kuidas luua ideaalne segu jumalikest mullidest ja fantastilisest mineraalsusest, rääkimata põnevatest maitsenüanssidest ja -intensiivsusest. Värvuselt kuldkollaste varjunditega ning pigem sügav ja intensiivne, aroomilt küllaltki väljakutsuv tuntavate nootidega meele, samuti vürtsidele ja värsketele nektariinidele, ka greibile ja krõbedale saiale. Nagu varasemalt mainitud, tuleb pererahval õige hästi välja mulliteadus: imeilusalt lumise ja rikkaliku vahuga sobib jook hästi ka pidulikuks sissejuhatuseks, mitte üksnes kaaslaseks väärikatele roogadele. Vürtsiselt magus toon jätkus ka suus, segunedes loomulikult lopsaka puuviljasusega. Viimane nõuab meie hinnangul tavapärasest ka sutsu madalamat serveerimistemperatuuri- vastasel juhul võib mesine alatoon liialtki domineerima jääda. Arvestades NV väärikat segu ja suurepärast maitset, sooviks kangesti proovida sama tootja mõnd vahvat aastakäiku, näiteks 2002. aasta Special Club roosat. Nämm-nämm.

Paraku Paul Bara´d Eestis müügil pole. Veebist leiate: Berry Bros & Rudd (http://www.bbr.com), samuti on snooth´il päris hea valik (www.snooth.com).

1 comment:

  1. Milline tore blogi, suur rõõm teiega tutvuda! Sama suur rõõm on mul teile teatada, et Paul Bara on Eestis nüüdsest saadaval, ma detsembri lõpus kuulsin sest esimest korda. Mul on olemas pdf-na hinnakiri ja tutvustus, kuidagi peaks saama selle teieni toimetada.

    ReplyDelete