Saturday, January 21, 2012

Sidrunikook pähklipuuviljase põhjaga.. mmm


4 munavalget
150 g pruuni suhkrut
500 g pähkleid
250 g kuivatatud puuvilju

Sidrunitäidis:
300 g vett
200 g suhkrut
100 g tärklist
2 sidrunit
4 munakollast

Besee:
4 munavalget

Kui tavaliselt me siin blogis kogustest ei räägi, siis teatud kookide puhul on see vajalik. Purusta blenderis pähklid ja kuivatatud puuviljad, sega see mass läbi munavalgete ja suhkruga. Nüüd aseta see lahe mass küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi ja lase u. 30 min 175 C juures küpseda. Põhi on valmis siis kui see on suht kõva ja tükid on "ühe sulanud". Koogi põhi tuleb väga maitsev ja tervislik, nagu kogu kook tervikuna.

Nüüd peaks hakkama keetma sidrunikreemi. Kuumuta vesi ja suhkur potis keemiseni. Sega hulka vähese veega segatud maisitärklis ning kuumuta paksenemiseni. Lisa sidrunimahl ja riivitud koor. Vahusta muna õhuliseks ja lisa segades kastrulisse ülejäänud ainete hulka, lase hetke vaikselt keeda. Natuke võib lasta jahtuda ja siis saab kreemi koogipõhjale määrida. Ja lõpuks on jäänud munavalgete vahustamine natukese suhkruga besee tarvis.


Nagu koostisosadest tähele panite on tegu täiesti laktoosivaba koogiga, ometi on kook väga mahlane ja besee lisab pidulikku kohevust. Alati ei peagi vahukoore, ricotta ja toorjuustuga liialdama. Koogi idee saime Komeedi kondiitrilt Nadežda Kaarmalt, kuid tema teeb sarnase retsepti järgi sidruni koogikesi/küpsiseid. Sidrunikreemi võib omakorda serveerida eraldi magustoiduna.

No comments:

Post a Comment