Monday, December 19, 2011

Champagne Esterlin Brut Selection+ bloc de foie gras


Seistes ühe Pariisi šampanjapoe lõputu valiku ees, palusime midagi maitsekat ja maitsega, elik miskit, mis üllataks meid oma suursuguse kohaloleku ja rikkaliku maitsebuketiga. Müüja soovitusel haarasime tuhande tundmatu nime (muide, ühtegi siinsetest McDonald´si kangelastest nagu Moet, Mumm jt seal müügil polnud) seast kodumaale kaasa Esterlin´i Brut Selection šampa. Ootused said täidetud: juba värvuses oli näha põnevat merevaiku, lõhnas aga värsket saiarösti- meie suurt lemmikut. Mull oli tohutult elujõuline ja ninalegi virgutav:) Tõeline rõõm oli aga joogi seletamatult (st ületas suurte vahuveinijoodikute ootusi) mitmetasandiline maitse, milles oli vihjeid nii mandlile, kõrbenud saiale kui ka küpsetele kirssidele. Segu meie tõeline lemmik: 40% chardonnay´d, 30% pinot meunier´i ja 30% pinot noir´i, see tähendab et kõike oli palju ja samas täpselt parajalt. Ka puhtad chardonnay šampad on tõeliselt krõbedad ja elegantsed, kuid kui õhtu jooksul mitu pudelit avad, läheb põnevus selgelt kaduma. 

Püüdke leida ja kombineeriga imelise toidupartneri, bloc de foie gras´iga, mida meie konsumeerisime murakamoosi ja röstsaiadega.


No comments:

Post a Comment