Friday, December 16, 2011

Koha krõmpsuva ürdimütsiga


kohafileed (alati võib asendada mõne valge liigikaaslasega)
täisterasaia (võid muud põnevat analoogset)
värsket peterselli
värsket basiilikut
kirsstomateid
parmesani või grana padano´t
soola-pipart
õli
šalottsibulat

Prae kalafileed õrnas õlis mõlemalt küljelt max 1 minut, seest võib jääda sutsu toores. Tõsta kala kõrvale ja sama panni peal prae tükeldatud šalott, lisa pooleks lõigatud tomatid ja hakitud basiilik. Pane jahtuma. Blenderis purusta 4-5 saiaviilu koos rohke juustu ja peterselliga. Tulemuseks peab olema roheline ja imeliselt Itaaliat meenutav pudin. Vahepeal küta ahi kuumaks. Aseta ahjuvormile praetud kala, selle peale tomati-sibula-basiilikusegu ja viimase kihina lopsakalt rohekat saiapudi. Kui ahi on saavutanud 180-200 kraadi, küpseta kala ca minutit ja tee lõpetuseks 1 minut grilli maksimaalse kuumusega. Viimase tulemusena peab saia-juustupudist krõbe crust tekkima. 

Inspireerituna Gordon Ramsay F-word saatest, on juuresolevast roast saanud üks meie valge-kala-lemmikutest. Koha jääb uskumatult hõrk ja värske (eriti kui viitsite turult tuua), tomatid annavad omalt poolt niiskust juurde ning krõbe kest on lihtsalt vastupandamatu. Toit valmib loetud minutitega ning kooslus on niivõrd hea, et miskit kõrvale ei soovigi. St peale ühe klaasi külma veini:)

No comments:

Post a Comment