kvaliteetseid penne´sid
värsket spinatit
küüslauku
šalotte
purustatud tomateid
punast veini
oliivõli
parmesani
soola-pipart
tšillihelbeid
balsamico´t
Kuumuta pannil oliivõli, lisa tükeldatud šalotid ja purustatud küüslaugud. Lisa peatselt purustatud tomatid, törts veini ning podista keskmisel kuumusel kuniks segu on mõnusalt tihe, nii kümmekond minutit. Maitse ja maitsesta soola-pipra ning rohke tšilliga, eriti hea konsistentsi saamiseks lisa ka natuke balsamico´t. Samal ajal keeda valmis pasta. Sega pasta, kaste ja hunnik spinatit omavahel kokku ning serveeri riivitud parmesaniga.
Pastadega on sageli lõbus just see, et need on lihtsalt niivõrd lihtsad ja valutud valmistada, et nende peale lihtsalt ei tule. Seepärast ongi aeg-ajalt hirmus tore vaadata lõputuna näivaid Itaalia saite, kus iga järgmine pastaretsept trumpab eelmise oma lihtsuse ja valmistamiskerguse poolest üle. Kui aga aega napib või on soov lihtsalt käbedalt söönuks saada, ei saa olla midagi vahvamat kui üks 20-minuti treat. Siuh-säuh, klaas Chianti´t ja asi ongi aetud.
No comments:
Post a Comment