Tuesday, February 14, 2012

Chicken Kiev mitte Kiievi kotlet


kanafileed
taimset võid
värsket peterselli ja tilli
küüslauku
muna
soola-pipart
ciabatta´t vm vahvat saia
kvaliteetset oliivõli
salatilehti ja sidrunit

Tee kanafilee tükkidele sisselõiked, et saavutada võimalikult suur pindala. Seejärel pane filee kahe suure toidukileriba vahele ja haamerda õhukeseks. Kui majapidamises spets haamrit pole, sobib ka pann või pott, millega pressida-taguda:) Maitsesta soola-pipraga ning tõsta kõrvale. Sega toasooja võisse purustatud küüslauk, hakitud petersell ja till, maitsesta soola-pipra ja soovi korral mõne muu meelepärase maitseainega (nt sobib hästi küüslaugusool). Tõsta või külma tahenema. Järgnevalt laota trambitud filee toidukilele laiali ning supilusikaga tõsta tubli tutt maitsevõid filee ühte serva. Arvesta, et ca 1/3 võist kaob ahjus fileesse ega jää hilisemalt voolama. Rulli filee kile peal kokku, alustades võipoolsest servast. Kasuta rullimisel kilepõhja ja katsu saada võimalikult tihke rull. Keera kile ümber ja otsad seo kinni. Tulemuseks peaks olema tihedalt kilesse pakitud kaunis proportsioonis fileerull. Tõsta külma tunnikeseks tahenema ja vormi hoidma. Samal ajal rösti sai võimalikult kuivaks ja purusta peenikeseks pudiks. Klopi muna ja lisa soola-pipart. Valmista ette tulikuum pann oliivõliga. Võta kanarullid kilest, kasta ruttu munasse ja rulli saiapurus- vajadusel plätserda veel muna ja saiaga, et filee oleks üleni kaetud. Edasi tõsta kohe pannile. Prae igalt küljelt pruuniks ja tõsta ahju järelküpsema ca 20 minutiks. Kõrvale serveeri lihtne salat ja sidrunit.

Just chicken Kiev, mitte Kiievi kotlet! Viimane kõlab lihtsalt nii vanaaegselt, et ei tekita enam isegi positiivset nostalgiat. Chicken Kiev on päriselus igavesti tore roog, mille juures ei tohi heituda, kui vorm ei tule kohe esimesel korral selline nagu kooli puhvetis (ka pildilolev pole päris proportsioonis). Reeglina tehakse seda fritüüris ja seega pole ka filee koospüsivus probleemiks. Samas harrastavad paljud seda sootuks sloppy´lt ja ega maitseelamuses vormi ju ei tunne... Lisaks on meie arvates tegu ühe parema plaaniga, mida õnnetupoolse kanafileega peale hakata. Pigista rullile sidrunimahla ja naudi korraliku veiniga. Kiiev ei maitse kuskil paremini kui oma kallis kodus. Imehea!

No comments:

Post a Comment