Wednesday, February 15, 2012

Piccini Memoro


Kas veini valides-ostes pole mitte tore selle tunde ja emotsiooni määratlemine, mida sellest kindlast pudelist leida soovid? Vaadates pikki cabernet sauvignon´i ridu meenub meile sageli hõrk lammas ja nende lopsakate maitsete whirlpool, pinot grigio´id uurides aga kulunud aiatoolid ja suvine mererand. Pildilolev pudel on aga selgelt orienteeritud sooja itaallasliku rõõmu, lihtsuse ja punase veini pühaliku heameele tabamiseks. Euroliidu reglement on andnud võimaluse põnevateks katsetusteks- esmakordselt saab kokku segade riigi eri piirkondade lihtsaid lauaveine ja vaadata, mis neist kokku tuleb. Tulemust peakski iseloomustama omadussõnaga itaallaslik: seguneb see ju 40% primitivo, 30% montepulciano, 20% nero d´avola ja 10% merlot de veneto marjadest. Esimesed tulevad Puglia´st, teised Abruzzo´st, kolmandad sootuks Sitsiiliast ja viimased Veneto´st, mistõttu on pudelisse kogutud suur osa Itaaliast ja selle eri otsadest. Kuidas see toimib? Päris naljakalt. Nimelt on 14% jook tugev nii aroomilt kui maitselt, sarnanedes pigem pordi kui taffelveiniga. Kuid see on pigem positiivne, sest järgnevad tõeliselt soojad noodid kirsist, ploomist, tumedatest marjadest, šokolaadist ja kohvistki, mida saadab tuntav vihje tammele. Ärge arvake, et tegemist võiks mistahes viisil olla suure joogiga- kaugeltki mitte. Memoro on lihtne ent ülimalt täidlane Itaalia lauavein, mille kokkusegamisel on kenasti õnnestunud kohaliku vaimu segamine kirjude marjadega. Selles on tõesti palju rõõmu ja lopsakust, sõltumata ajast või kohast. Naudi selle imesoodsat hinda ning joo mõne švartsenneegri filmi, Adele´i kontsertülekande või tomatise pastaroa kõrvale. Kui lepid selle lihtsa rikkalikkusega, on ta kõikjale oodatud külaline.

Saadaval: Pirita WineWay.

No comments:

Post a Comment