Wednesday, February 22, 2012

Laurent Miquel Pere et Fils Chardonnay Viognier 2010


Ideaalse köögiveini otsingud on meid lõpuks viinud tõele suhteliselt väga lähedale. Nimelt on väiketootja Laurent Miquel´i valges Pere et Fils´is vist enam-vähem kõike seda, mida otsisime: piisaval määral natuuri, samuti võimalust kombineerida seda erinevate olukordade ja roogadega, teatavat kergust ja ülimõistlikku hinda. Suhtes 65-35 chardonnay kasuks on joogis tõeliselt palju ilusat ja head mõlemast marjast: mandlilaadset õrna õlisust, kerget puuviljasust ja mõnusat tsitrust. Juba noore veini värvus reedab tema tugeva selgroo- parajalt kuldne ning õlise tekstuuriga. Maitsest leiab erinevaid tsitrusvilju, kuivatatud aprikoosi ja pirni, samuti on harvaesinevalt nauditav tammeta chardonnay mõningane robustsus ja ehedus ning rikkalikkus. Viognier lisab omalt poolt lillelisust, aromaatsust ja marjale iseloomulikku eksootilist mekki, millele esmamaitsmisel pihtagi ei saa. Maitsekooslus on igatahes tõeliselt nauditav ja vein meie ühe eelistatuma köögiveini tiitli vääriline. Piisavalt kerge, et sobida kööki, piisavalt keerukas, et erutada meeli:)

Ilus on ka lugu sellest, et veinimeister on endine mehaanika-insener, kes kvaliteedikontrolliga seonduvast tööst väsis ja esiisade pärandi säilitamise juurde naases. Õppis selgeks veiniteo põhitõed, tudeeris Montpellier´i ülikoolis önoloogiat ja puhus kiiresti tootmisele uue hoo sisse. Signatuuriks julgeksimegi pidada just chardonnay-viognier´i Pere et Fils´i seeriast.

Müüb: Veinisõber

No comments:

Post a Comment