Tuesday, August 23, 2011

Crème brûlée


pool liitrit Itaalia laktoosivaba vahukoort
8 munakollast
1 kaun vaniljet (häda pärast käivad ka terakesed)
125 g suhkrut
gaasipõleti

Järgnev kirjeldus on Põhjaka Oti pealt julmalt maha viksitud (respect, Ott), kuid selleks on vabandus täiesti olemas. Nimelt oleme palju katsetanud nii kohalike kui väljamaiste retseptide abiga, kuid eales veel ei ole tulemus nii ideaalne tulnud. Väike modifikatsioon seisneb vahukoores, kus asendasime tavalise laktoosivabaga. Ja tegelikult muutus tulemus veelgi apetiitsemaks ja tihedus kreemjamaks.

Oti tekst ERR lehelt: "Lõika vaniljekaun pikkupidi pooleks, kraabi noa otsaga kauna seest välja väikesed mustad seemned. Kalla vahukoor potti, lisa sellele vaniljeseemned ja ka tühjaks kraabitud kaun. Kuumuta vahukoor pliidil umbes 75 kraadini, nii et segu ei läheks keema. Eralda munakollased valgetest, sega kahvliga kokku munakollased ja suhkur. Väga hoogsalt ei maksa kloppida, segu ei pea vahtu ajama, piisab sellest, et suhkur on ilusasti lahustunud. Sega hoolikalt kokku vaniljega kuumutatud koor ja munakollased. Jällegi ei maksa väga hoogsalt kloppida, kuna muidu tekib segu pinnale vaht, ning pärast küpsemist jäävad kreemi pinnale augud ning mullid, mis segavad karamellistamist. Kurna segu läbi sellise sõela, kust vaniljeseemned läbi mahuvad.Vala segu vormidesse, aseta vormid vesivannile, kata kaane või fooliumiga, ning küpseta ahjus 150 kraadi juures ca 25 minutit. Segu peab küpsemise lõpufaasis pidevalt kontrollima, soojana peab kreem olema hästi õrnalt tardunud, kuna jahtudes segu pakseneb veidi veel. Kui segu on jahtunud, puista peale suhkrut, ning karamellista see põletiga."

Suht kaval on pakkuda Crème brûlée´d koos Anna Pavlova koogiga, sest brülee valmistamisel jäävad üle munavalged, mida saab kasutada beseepõhjaks. Get your sweet tooth molested:)

1 comment:

  1. Tere! Kas tohib küsida, kust te seda Itaalia laktoosivaba vahukoort saite?: ) Anna

    ReplyDelete