Tuesday, August 23, 2011

Väikesed pannkoogid: armastusega Kaliningradi oblastist


ca pool liitrit keefiri
2 talumuna
200 g jahu
suhkur
nats soola
nats soodat
spets väikeste kookide panni

Sega kogu kraam lihtsalt kokku. Kui mass tundub liialt vedel, lisa veits jahu juurde- väikeste pannkookide tainas on hapukoore paksusega. Küta pann tuliseks ja tee eepiline virn kooke. Juurde serveeri peeneks hakitud sibulat, kalamarja, soolalõhe või -forelli carpaccio´t kerge sibula ja küüslauguga, laktoosivaba hapukoort ja rohelist sibulat. Kuigi jah, sellise menüü juures võiks ju teha ka tatrapliine, kuid meie ei armasta eriti nende jahust alatooni ja naudime hoopis rohkem mahlaseid ja õhemaid.

Meil käib peres tuline debatt laktoosi sisalduse üle keefiris. Kõik maailma arstid ja naispere on ühel meelel, meespool seevastu võitleb vastu. Aga üks on kindel, kui seal ongi laktoosi, ei saa seda olla just palju sest laktoosik on alati õnnelik olnud:)

Ja pannkookidest veel niipalju: kui tahad saada väikeseid koogikesi, peab tainas olema pigem täiega paks.  Õhukeste ja pitsiliste suurte jaoks aga vedel ja õhuline.

Meie pannist: soovitame soojalt soetada endale selline vahva pann, kus on 7 õõnes väikese pannkoogi augukest, mistõttu ei kleebi need servapidi kunagi kokku, tulevad alati ühesuurused ja korraga saab mõnusalt palju tulel hoida. Meie leidsime Viimsi Marketi koduosakonnast 2. korrusel.

Kärakasoovitus käib seekord veinist suure kaarega mööda. Kuigi me pole teab mis suured viinasõbrad, armastame alati teha pitsi-kaks head viina maitsvate pannkookide kõrvale. Oleme katsetanud paljusid vene jooke ja maandunud lõpuks Beluga juures. Sellest paremat viina lihtsalt ei ole olemas (ei ole parem ka Kauffman ega Grey Goose). Pildil tema naaber Velikoje on ka täitse nitševoo :) Kõik viinad reisivad meile koju alati Kaliningradi oblastist.


No comments:

Post a Comment