Tuesday, August 23, 2011

Noppeid veinipoest


Kuigi rida on mõneti pikem, tahaksime tähelepanu juhtida kahele keskmisele pudelile: vasakul Simonsig Rose brut (2008) ja paremal Chateau Haut-Baillac valge bordoo (samuti 2008). 

Kui valge Simonsig´i vahukaga trikitatakse valgete šampade pimetestingutel (ja petetakse asjapulki julmalt ära), siis vinge märk on see, et roosa Simonsig kannatab samuti roosade šampade segamiseks. Seda põhjusel, et tegemist on tõeliselt kauni joogiga! Simonsig´i vahuka meistrid va kavalpead võtsid Prantsusmaalt kaasa kogu tehnoloogia ja kolisid tootmise LAV-i, mille tulemusena valmis mistahes vahuveinile, kuid ka suurele osale šampanjadele väärikas vastane täiesti teisest kategooriast hinnaga. Samuti meeldib meile mõte sellest, et pudel ja kork näevad kaunid välja. Jook on müügil Viimsis Krugeri veinipoes ja märksa soodsamalt Grape veinipoes Vana Narva mnt-l.

Teine jook, bordoo (samuti müügil Grape´s), on lihtsalt üks pretensioonitu ja alati suupärane kergelt libisev valge. Samas on asi kaugel lihtsast joogist, sest tihedust ja isegi kohati meeldivat õlisust leidub seal kuhjaga. Tasub ära proovida ka tema punane paariline (Grape), mis on vähemalt samavõrd nauditav.

Teistest jookidest: Simonsig´i vasak naaber- cava- peaks olema saadaval pea kõigis sümpaatsemates poodides, kõik teised joogid tulid aga meile mekkimiseks otsepostiga LAV-ist, mistõttu jääme praegu selgituse (ja täpse päritolu) võlgu.


No comments:

Post a Comment