Sunday, August 21, 2011

Suitsutatud pisiahvenad


hunnik samal hommikul merest õngitsetud ahvenaid
meresoola
Türgi oad
Eesti küüslauk
kõikvõimalikke röstitud seemneid
oliive
erinevaid rohelisi salateid
tomatid

Tee varahommikul kõne kohalikele kalameestele ja uuri, kellel on kõige parem noos. Varu kalu arvestusega, et 4-5 kala suudab igaüks pintslisse pista. Puhasta kalad sisikonnast (pea ja saba jäta külge kui supiplaani pole, siis püsib ka niiskus kenasti sees), loputa korralikult ja vaata, et selgroog oleks verest puhas. Krõbista igaühele kõhtu ja seljale korralikult meresoola ja pista kalad kõhud ülespoole potti. Jäta nad niimoodi paariks tunniks külma tõmbama. Vahepeal küta soojaks suitsuahi ja aja ahjust välja vahepeal kogunenud niiskus. Kui ahjuust enam käega katsuda ei saa, pane kalad restile ja asu lepaga aktiivselt kütma. Kuigi osad asjapulgad soovitavad alguses kaladest niiskuse välja ajada hoides ust lahti, mina sellesse ei usu. Uks kinni ja kurjalt kuuma. Kalad on valmis kui nahk on pruun ja krõbe. Vahepeal keeda Türgi oad parajalt al denteks. Vala potist välja vesi ja lisa purustatud küüslauku vastavalt maitsele. Kuumuta veelkord ja sahista poti põhjas läbi. Salat tee ülimalt omaloominguline ja jook vali erakordselt mineraalne.


No comments:

Post a Comment