Monday, August 29, 2011

Kombo ahjuhaugist ja supist

1 korralik samal hommikul veest välja tõmmatud haug
porgandeid
eesti talusibulaid
kohalikku küüslauku
tüümianivarsi
taimset võid
soola-pipart
sidrunit ja sidrunikoort
õli
tilli
cous cousi
roheline sibul
talumune
zucchinit


Puhasta haug, lõika otsast pea ja saba. Pane viimased potti keema koos sibulate ja porganditega. Lisa vaikselt maitseained, tüümian, tillivars ja viimasena vahetult enne lõppu cous cous. Lisa korralikult soola-pipart, natuke ka tšillit. Samal ajal keeda munad ja pärast valmimist purusta kahvliga pastaks. Enne serveerimist pane munapasta koos tilli ja hakitud rohelise sibulaga kausi põhja, supp vala sellele peale. 


Supi keetmisega samaaegselt asu ette valmistama ahjukala. Meie armastame kasutada suurt klaasist vormi, kust kogu kraam kenasti läbi paistab. Keskele pane kala. Kala ümber lõigu porgandit, sibulat, zucchinit, küüslauku ja soovi korral ka nt lillkapsast. Kala kõhtu ja seljale määri korralikult taimset võid ja rebi pikki tillivarsi. Riivi peale sidrunikoort ning tilguta üle massilise sidunimahlaga. Kogule kupatusele krõbista peale meresoola ja pipart. Ahjuga ole täpne, et kala üle ei küpseks. Viimases otsas võiks kasutada grilli, et nahk õrnalt ära kõrbeks (siis on parem puhastada).


Kui kange tahtmine, võib maitseks kõrvale teha väikese külma kastme laktoosivabast koorest, keedetud munadest ja tillist-rohelisest sibulast. Meie erilised kastmesõbrad pole, pealegi on targalt küpsetatud haug imeliselt hõrk ja delikaatne.

2 comments:

  1. Nerve Pain costs of providing relief. Stretching and thermal
    modalities alone. Stop after every few hours to help your Sciatic nerve pain Treatment have
    emerged at the results are, the physician to determine what types of ache.

    However, some times the source of the most stress.

    Here is my blog - Smithville back pain specialist
    My webpage ... Smithville back pain specialist

    ReplyDelete
  2. Wonderful site. Plenty of helpful info here. I'm sending it to some pals ans additionally sharing in delicious. And naturally, thanks for your effort!

    Feel free to surf to my blog pregnancyhelper.in

    ReplyDelete