Thursday, August 25, 2011

Roheline gazpacho


kõvasti värsket kurki
rohelisi viinamarju
valget paprikat
soovi korral laktoosivaba koort
ohtralt mõnd mahedat valget veini (Gavi, Soave jt) või hoopiski cavat/ proseccot (vaata, et ei oleks magus)
küüslauku
sibulat
soola ja muid maitseaineid

Blenderda kõik koostisosad võimalikult peeneks ja õhuliseks kokku. Eriti pead vaeva nägema viinamarjadega, et koored ja eeskätt seemned imepisikeseks muutuks (kui väikesed seemnetükid jäävad alles, on neid väga mõnus krõbistada hammaste vahel). Kuivõrd viinamarjad on magusad, pead tublisti lisama vahustamise ajal meresoola. Mekki võid rikastada ürtide ja roheliste maitsetaimedega. Kui soovid natuke tummisemat varianti, lisa ka natuke laktoosivaba koort- samas hädavajalik see kindlasti ei ole. Kui kasutad veini asemel vahukat, lisa see alles serveerimisel otse kaussi valades, siis jääb supp mõnusalt kihisema/ mullitama.

Meie roheline gazpacho on inspireeritud Nopi rohelisest supist, mis eriti tervendavalt mõjub rasketel ja uimastel hommikutundidel. Roheline variant gazpachost on mõnus vaheldus maasikavahusele tomatisupile, mida samuti terve suve nautinud oleme. Sobib hirmus mõnusasti väikese starterina toekamale õhtusöögile.

Kõrvale paku nt kiviahjusaia (leiad Viimsi Delicato´st) või ise meisterdatud leiba. Meie segasime kokku ka maitsevõi Keiju 100% taimsest võist, soolast, küüslaugust, petersellist, rohelisest sibulast ja veel mitmest rohelisest taimest, mis meil kodus kasvab.


Kõrvale mekkisime valget Côtes du Rhône´i, mille pilt on kuskil edasise postituse peal.

No comments:

Post a Comment