Monday, March 5, 2012

Giribaldi Gavi 2010


Veebruaris proovisime Giribaldi Langhe Chardonnay´d aastast 2008 seoses oma täiusliku köögiveiniotsinguga. Kirjutamise ajaks on Giribaldi oma Gavi (vist) asendanud oluliselt tobedama disainiga Risi´ga, mille esimene aastakäik peakski olema 2011. Juuresolev Gavi on saanud kiita nii Concorso Internazionale Enologico "Estonian Wine Challenge" raame, kus sai kuldse , samuti ka International Wine Challenge´l Londonis, kus sai pronksise medali. Värvuselt helekuldne, mõneti kahvatu tooniga; aroomilt esmalt väga napp ja ülimalt tagasihoidlik. Aja möödudes kogus aga aroom end tublisti, pakkudes hiljem ilusat paketti tsitrusest ja õrnast ingverist, tunda oli ka õrn vanilje- ja aniisivarjund. Arvestades, et tegemist on cortese marjadega, oli joogil tihedust ja kreemikust oodatust oluliselt enamgi. Kohati suisa mõnusalt rammus (pähline), vihjetega õunale, laimile ja küpsele greibile. Happelise tsitruse tõmbab mõnusalt kokku meeldiv vanilje ja aromaatne puuvili. Tõeline Gavi klassika ja täpselt sobilik jook meie janustele suudele. Kui Gavi´t sellisel kujul ka edaspidi müüakse, tunneb ta eeskätt ära Giribaldi´le omase pika pudeli järgi. Eriti mõnusaks teeb selle aga piiramatu võimalus kombineerida erinevate roogadega. Meie viskasime kesköise näljahoo tõrjumiseks kokku värvilise salati ja punnisime lahti täpselt parajalt külma pudeli. 


Aga siin on ju veel suitsukala, kooresed pastad, carpaccio, salat tuuna-steigiga, värsked ahjusaiad....

Saadaval: Pirita Wineway

No comments:

Post a Comment