Friday, March 2, 2012

Kana tikka masala


sibulat
küüslauku
oliivõli
ingverit
punast paprikat
värsket tšillit
taimset koort
suhkrut
masala maitseainesegu (lihtne variant saadaval pea igas toidupoes)
purustatud tomateid
karrit
safranit
värsket koriandrit
laimi
soola-pipart

Prae pannil oliivõlis läbi tükeldatud sibul ja tšillikaunad, purustatud küüslauk, ingver, paprika. Lisa suhkur ja vastavalt maitse-eelistustele karri, masala, safran ning sega läbi. Lisa purustatud tomatid ja lase mõnda aega podiseda. Soovi korral võid segu jätkuvalt maitsestada masala´ga. Vala segu blenderisse ja purusta, lisa laimimahla. Prae samal pannil läbi suupärased tükid kanafileest ning enne valmimist lisa blenderist kaste. Laste natuke podiseda ja lisa koor. Serveeri üksi või koos aurutatud riisiga.

Polegi oluline, kas kas tikka masala pärineb Indiast või Pakistanist, fakt on see, et tegemist on enimmüüdud roaga Londoni ning paljude teiste EU pealinnade restoranides. Seega ongi viimane aeg kodustes oludes popp roog järele proovida. Kuna India toiduga kipuvad sageli meenuma Delhi räpased tänavad ja prügihunnikute otsas fooliumit ning kilet mäletsevad lehmad, on eriti nauditav sealsete traditsiooniliste toitude kodune valmistamine. Siis tead igat komponenti, nende päritolu ja loomulikult reserveerid endale õiguse roa tulisust ise reguleerida. Masala vürtsisegu võib soovi korral ka ise kokku miksida, kuid eriti nauditav on valmissegu või -pasta puhul just selle valmistamiskiirus ja -lihtsus. Ajal, mil pann on tulel saab ka riis aurustatud ja kõik kokku võtab aega napilt 30 minutit. Soovi korral võib näiteks niiskes ja läbikärtsutatud küpsetuspaberis juurde küpsetada ahjutäis pehmeid pita´sid või tortilla´sid.

No comments:

Post a Comment