Monday, March 5, 2012

Särtsuv kana-nuudlisupp


kanafileed
riisinuudleid
värsket ingverit
šampinjone
küüslauku
sibulat
porgandeid
maisi
tšillihelbeid
masala maitseainesegu või karrit
seesamiseemneid
oliivõli
taimset võid
soola-pipart
sojakastet
porrut

Suure poti põhjas prae kerges võis ja õlis lohakad tükid sibulast, küüslaugust ja porgandist, natuke ka tükeldatud ingverit. Lisa vaikselt vett ja hakka valmistama puljongit. Varsti võid lisada suured kanafileed. Kui kanafilee on enam-vähem küps, tõsta see välja ja lõika suupärasteks tükkideks. Eemalda puljongiveest sõelaga kõik ülejäänud juurikatükid. Tõsta fileetükid tagasi klaari puljongisse, lisa vastavalt maitsele purustatud küüslauk ja ingver. Lisa ka riisinuudlid, mais, tükeldatud seened ja porru, samuti pikkadeks ribadeks lõigatud porgandiviilakad. Keeda kuniks nuudlid on küpsed ja asu maitsestama tšilli, masala ja sojaga. Lisa ka sool-pipar ja seesamiseemned. Serveerimisel lisa törts sojat ja näputäis seemneid.

Heitliku kevad-talvise tuulekülma vastu ei aita miski paremini kui üks terav supp ingveri ja nuudlitega. Seest läheb hetkega soojaks ja nina hakkab mõnusalt vett jooksma! Nagu supi puhul ikka, saab igaüks lisada sellesse täpselt kõike seda, mis parasjagu meeltmööda, nii ka kogustega. Meie oleme alati eriti lahked küüslaugu, tšilli ja ingveriga, kõrvale teema natuke lavašši ja hummust. Selline supp on vahva soojendaja ja kosutaja, lisaks ka kerge nii kõhule ja kehale!

No comments:

Post a Comment