Thursday, March 1, 2012

Eriti sloppy kana cacciatore aurutatud riisiga


sibulat
küüslauku
värsket basiilikut
värskeid või juba kooritud suuri tomateid
kirsstomateid
oliivõli
taimset võid
kana rinnafileed ja soovi korral mõned jalad
taimset koort
soola-pipart
punast tšillit
basmati riisi
tähtaniisi ja kardemoniseemneid (riisile šmeki andmiseks)

Esmalt pane ahi kuumama 180-200 kraadi peale ja jäta ahjuvorm soojenema. Prae pannil oliivõlis ja taimses võis kanafileed mõlemalt poolelt kaunilt pruuniks ja tõsta kõrvale. Samal pannil prae õrnalt läbi tükeldatud sibul, tšilli ja küüslauk, lisa tükeldatud/ kooritud tomatid ja lase mõnusalt tihedaks massiks podiseda. Lisa basiilik ja maitseained. Võta pann tulelt ja lisa taimset koort, vajadusel maitsesta. Võta ahjust tuline vorm, lisa põhja kanafileed ja kalla peale punane kaste pannilt. Tõsta ahju 15-20 minutiks küpsema. Samal ajal pese külma veega mitu korda läbi soovitud kogus riisi. Kui tolm on maas, kalla veeta riis keedupotti (võimaluse korral kasuta läbipaistva kaanega) ja lisa leiget vett arvestusega 1 klaasitäis riisi= 2 klaasitäit vett. Krõbista peale soola, pipart, nirista oliivõli ja viska sisse 1 tähtaniis ja vastavalt soovile kardemoniseemneid. Pane pott pliidile, kata kõik avad ja tõsta kuumus maksimaalseks. Lase veel keema tõusta ning vähenda vaikselt kuumust kuni jõuad võimalikult madala kraadini. Läbi klaasi saad imetleda vee aurustumist ja nivoo langemist. Ajaks mil ahi saab valmis, on vesi riisi ümbert aurustunud ja valminud potitäis aurutatud riisi. Eemalda riisilt kaas, nopi välja aniis ja seemned, sega tublisti läbi ja soovi korral maitsesta soolaga. Serveeri riis all ja cacciatore peal.


Kuigi toidudisain ja roogade püüdlik alusele sättimine koos vastava värvivalikuga on ääretult nauditav ning esteetiliseltki ülimalt rõõmupakkuv, pole meie hinnangul sageli midagi paremat kui üks sloppy kausitäis maitsvat ja ehedat toitu. Ilusad kirkad toonid ja pärismaitsed. Cacciatore on täpselt selline roog: ei näe välja just kiiduväärt, kuid maitseb lihtsalt imeliselt. Ja seda sõltumata sellest, kas kasutada selles midagi lihalist või süüa lihtsalt punase kastmena riisi või pasta kõrvale. Cacciatore on traditsiooniline jahiroog, mille saab kokku mökerdada väga valutult ning nappide vahenditega, lisaks võib selles kasutada sisuliselt mistahes looma- või linnuliha. Ja  ei saa meie mööda oma lemmikriisist, mis eeltoodud näpunäidete järgi valmistades muutub täpselt samavõrd maitsvaks kui mistahes India, Korea või Tai restoranis: õhuline, maitseküllane ja mitte natukegi kodukootud. Meil oli kõrvale avatud kaks pudelit Cantine Lunae veiniperest: Vermentino ja punane Circus kolmest kohalikust marjast. Nom nom.

No comments:

Post a Comment