Wednesday, March 21, 2012

Kevadine salat hernestest, redistest ja jõhvikatest


rohelisi herneid
rediseid
kuivatatud jõhvikaid
seedermänniseemneid
suhkruherneid
sellerit
soola-pipart
tšillit
oliivõli
mett
sidrunit

Tükelda redised, suhkruherned ja seller ning viska kaussi. Lisa kuivatatud jõhvikad, rohelised herned ja pannil pruuniks röstitud seedermänniseemned. Sega kenasti läbi ja lisa sool, pipar ning tšillihelbed. Kastmeks sega kokku poole sidruni mahl, lusikas mett ja tubli lonks oliivõli. Vala kaste peale, sega läbi ja soovi korral maitsesta täiendavalt.

Kevad peab algama värviküllaselt ja seetõttu ongi ülim aeg käima tõmmata vahvate salatite hooaeg! Juuresolev pärineb originaalis Ramsay maailmaköögi raamatust, mida Nop natuke modifitseeris ja millest meie oleme omakorda teinud oma nägemuse. Tegu on imelise maitsekooslusega, kus omavahel segunevad happeline tsitrus ning jõhvikad, magus mesi ja herned, mõrkjas redis ja vitamiinselt kosutav seller. Täpi paneb peale seedermännikate pähliselt rammus ja mõnusalt röstunud noot. Kui segu tundub enne kastet natuke tuim, pole midagi- pärast kastme sissesegamist võtab asi sootuks uue ja ootamatu pöörde. Et kevad tuleks kiiremini, soovitame kiiresti järele proovida!

No comments:

Post a Comment