Wednesday, November 23, 2011

Ahjusiig


igale maiustajale vähemalt 1 korralik siig
sidrunit
valget pipart
kuivatatud peterselli
kuivatatud küüslauku
tilli
taimset võid
salveid
soola

Esmalt pese kala igasugusest ligast-lägast, puhasta sisikonnast ja loputa külma veega korralikult läbi. Veendu, et kõhuõõnde ei jääks verd ega kelmeid. Kuivata kala ja hõõru nii seest kui väljast sidrunimahla, soola, pipra, salvei, tilli ja kerge võiga. Aja pann põrgulikult kuumaks ja küpseta igat kala mõlemalt poolelt max 1 minut, pigem vähemgi, seejärel pane kalad ahjuvormi ning veendu, et kõhust poleks maitseained kadunud. Pigista veel turjale ning kõhtu sidrunimahla ning pista kõhtu tükk võid ja natuke salveid, samuti krõbista suts soola-pipart, natuke ka peterselli-küüslauku. Küpseta ahjus kuni näed, et liha on kohe-kohe kenasti valmimas ja seejärel timmi ahi 1-2 minutiks max kuumuse ja grilli peale. Viimane tagab, et nahk eemalduks kerge vaevaga. Serveeri juurde värskeid talutomateid soola, pipra ja äsja rebitud basiilikulehtedega.

Tõsi, siig oma parimal kujul on vist tõesti värskelt fileerituna ja soolatuna, kuid õhtusöögiks sobib ehk paremini juuresolev skeem. Siig on hõrk ja peen, mistõttu tuleb end maitsestamisel tagasi hoida: sidrunimahl, kerge ja õrn või ning salvei on sellisele valgele kalale jumalikud kaaslased. Lisaks moodustab sidrunimahl suurepärase kombo tomatite ja värske basiilikuga (kombo tekib suus). Juurde libistage klaas külma pinot grigio´t!

No comments:

Post a Comment