Tuesday, November 22, 2011

Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino


suur hunnik küüslauku (ühe potitäie kohta nt 3 ketast)
eriti kvalitssetset õli
natuke värsket punast tšillit
värsket ja kuivatatud peterselli
spagette
soola
tšillihelbeid
soovi korral riivitud parmesani

Puhasta küüslaugud ja vastavalt viitsimisele kas viiluta väikesteks laastudeks (kulub vihaselt aega ja tahtmist) või lase väga õrnalt läbi  blenderi nii, et alles jääksid väikesed tükid, mitte pasta. Aja pann tuliseks, lisa küüslaugud, vastavalt maitsele tükeldatud tšilli, kuivatatud peterselli ja korralikult palju kvaliteetset õli. Lase küüslaugul kergelt pruunjaks säriseda (terav maitse peaks asenduma magusmahedaga). Samal ajal keeda spagetid al dente´ks ja vaata, et soolsust oleks parajalt. Lisa pastapotti segu pannilt, samuti värske petersell ja tšillihelbeid. Maitsesta soolaga, sega kogu kupatus paljukordselt läbi ja soovi korral lisa õli. Juurde võid riivida ka värsket parmesani.

Abruzzo´st pärinev, tõenäoliselt lihtsamaid traditsioonilisi pastasid pole hitt mitte üksnes oma kodumaal, vaid ka meie väikeses peres: nõnda lihtne, samas maitsev ja lopsakas! Kindlasti lubage endale kõrvale üks väike pudel Itaalia sidrunilimpsi, samuti kaks klaasi külma Gavi´t :)

No comments:

Post a Comment