Wednesday, November 16, 2011

Koorene veisepasta (hello Vapiano)


linguine´sid või mõnd muud kvaliteetset värsket pastat vastavalt maitsele
100% taimset koort (Alpro)
kvaliteetset veiseliha
beebispinatit
väikesi kobartomateid
värsket rosmariini
porgandeid
suvikõrvitsat
küüslauku-sibulat
maitseaineid
marinaadiks valge veini äädikat ja viina

Esmalt lõigu liha vahvateks väikesteks ribadeks, puhasta kelmetest (kui juhtub olema). Pane ribad kaussi, viska sekka tükeldatud sibulat ja küüslauku, vala üle mõningase õliga. Lisa mõned supilusikad veiniäädikat ja korralik veerandklaas kvaliteetset viina. Maitsesta soovi järgi (kindlasti soola ja pipart, samuti peterselli), sega läbi ja jäta paariks tunniks külma vinduma. 

Seejärel aja pann erakordselt kuumaks, lisa suts kvaliteetset õli ja liharibad koos kausist kaasnevaga, lisa ka rosmariinioksi. Prae ribad kiiruga läbi ja juhul kui peaks vedelikku eralduma, eemalda see lusikaga. Liha peab saama kaunilt pruuniks, kuid seest jääma veel õrnalt roosaks. Kui valmis, maitsasta soolaga ja jäta eraldi kaussi kaane alla oma aega ootama. Samal ajal lõika suvikõrvitsast imeõhukesed ribad ja pane need ca 10 minutiks õrna õli ja soolaga ahju küpsema.

Keeda pasta al denteks, vala ära vesi ja kuumuta kergelt läbi koos koorega. Samal ajal lisa veisetükid, suvikõrvits ja imeõhukesed värsked porgandiribad, samuti tomatid ja spinatilehed. Maitsesta ja sega korralikult läbi.

Viide Vapiano´le tulenes eeskätt kasutatud komponentide sarnasusest- on ju nimetatud kiirtoidukas tore koht lihtsa ja värske toidu valmimise ja söömise nautimiseks. Kodus tuleks aga rasvane koor asendada taimsega, mis teeb maitse veelgi õrnemaks.

Juurde naudi üks klaas suvist valget, miks mitte Gavi´t (vt järgmine postitus).

1 comment:

  1. Mulle meeldib see blogi! Eriti põnevaks teeb asja see, et koguseid on võimalik doseerida vastavalt fantaasia rikkusele või saab ka põhineda mõningasele eelnevale (kokkamis)kogemusele :)

    ReplyDelete