Monday, November 14, 2011

Chateau La Rose Puyblanquet Saint-Emilion 2005


Laupäevase lambamaksa kõrvale proovisime enda jaoks uut nägu superbordoo-osakonnas, ja tänu kõikvõimsale, ei pidanud pettuma! Tegelikkuses dekanteerisime selle pudeli ära ja jätsime klaasi mekkimiseks hoopis eelmise postituse aafriklase. Seega sai käesolev jook hulgaliselt rohkem õhku ning proovima asusime seda alles pärase eelmise pudeli lõppu, mil suu oli juba maksane ja syrah´ist hell :) Pildilolev kannab endas meie jaoks üht nauditavamat segu üleüldse: 80% merlot, 10% cabernet sauvignon ja 10% cabernet franc. Kuigi oluliselt erinev eelnevast, st Stellenbosch´lasest, sobisid mõlemad geniaalselt lambamaksa hõrgu meki ja intensiivse aroomi juurde. Maitsest võis ju leida sarnaseid tumedaid marju ja röstigi, kuid nimetatud marjakombinatsiooni elegants ja merlot pehme libisemine on pretsedenditu. Nõnda väärikas ja ümar, pealegi erakordselt soodne. Kui janu ei tapa, pistke paar pudelit keldrisse ootama.

Meie soetasime häda pärast Tartu kaubamajast, kuid saadaval on ka Viimsi Kruger´is ja vist ka mõnes teises kohas.

No comments:

Post a Comment