Kuigi palsamiäädikat kasutatakse argiselt valdavalt magus-hapu kastmena salatite ja juurikate maitsestamiseks, on tegelikkuses tegu fantastilise salajase maitsekergitajaga, mis sobib liialdamata iga käigu juurde. Meie kaubandus ei paku aga paraku võimalust valida erineva tiheduse, vanuse ning rohkete maitsenüanssidega balsamico´de vahel, ja kui laseb, on need kahtlemata pehmes plasttopsis keemiliselt loodud valge trühvli (mida pole olemaski) või mõne muu jälgilt intensiivse maitsega. Modenas, balsamico sünnikodus on aga tegu samavõõrd väärika ja keeruka toote kui veiniga, mille kohta käivad sarnased säilitamis-, pakendamis- ja töötlemisalased põhimõtted. Ja oh man, kuidas seda kvaliteetse balsamico juures tunda on... Meie viimane ost balsamico vallas on 10-aastane Leonardi Balsamico di Miele, mille mesiselt magus ent tummiselt tihe tekstuur on asendamatu kaaslane salatite, risottode, magustoitude (sh jäätise) ja mõistagi kõikvõimalike jumalike eelroogade, kasvõi kalamarja kõrvale.
Leiate: veebist surfates, nt http://www.markethallfoods.com/
No comments:
Post a Comment