kikerherneid
kirsstomateid
lambasalatit
rohelsi ube
lillat sibulat
kanafileed
küüslauku
maitseaineid: pipart, soola, chillit, persaillote segu
viina
veiniäädikat
sidrunimahla
sidrunikoort
oliivõli
Marineeri kanafilee viina, veiniäädika, sidrunimahla ja sidrunikoore ning maitseainetega. Lase kuumalt pannilt läbi kikerherned koos sibula ja küüslauguga, samuti lisa praadimise ajal sidrunimahla ja maitseaineid, tee sama eraldi roheliste ubade ja küüslauguga. Viimasena prae parajalt krõbedaks ka kanafilee. Sega ülejäänud komponendid värviliseks salatiks kokku ja asu tunde järgi maitsestama, kastmeks võib kasutada oliivõli, balsamico ja sidrunimahla segu.
Teeme iganädalaselt kikerhernestest hummust ja kasutame seda erinevate söökide vahel kreemina, kastmena või sööme niisama kogu purgitäie ära. Seekord panime kikerherned kuumale pannile ja kasutasime salati komponendina, tulemus tuli jumalast nämps. Kikerherned ise on hästi väheste maitsenüanssidega, küll aga võtavad väga hästi kõiki neid ümbritsevaid maitseaineid omaks, seega tuleb nende praadimisel maitseainetega loovalt ümber käia ja kindlasti ära unusta neile sidrunimahla peale nõristada. Ühel ilusal suvepäeval ostsime turult suures koguses rohelisi Türgi ubasid ja panime nad sügavasse külma, nii tore oli külmal talveõhtul need sealt välja võtta ja värvilises salatis nahka pista. Kui te ube suvel külma ei ole pannud on võimalik Eesti ube osta poest külmutusosakonnast. Ja nagu salatitega ikka, võib ka selles salatis koostisosi tunde järgi vahetata ning muuta.
No comments:
Post a Comment