Thursday, January 26, 2012

Louis Jadot Bourgogne Covent de Jacobines 2008


Oma lamba-kebabide kõrvale haarasime keldrist pudeli, mis laseks lambal oma vürtsiga uhkustada ja pigem toetaks kui domineeriks. Seega oli lihtsaks ning loogiliseks valikuks pinot noir ja midagi nooremat. Tore on aga viinamarjade päritolu: Côte d'Or, sh Hautes Côte de Beaune, Hautes Côte de Nuits, Côte Chalonnaise (Mercurey) ja Auxerrois. Marjade erinev päritolu annab veini mahedusele ja siidjale tekstiilile rohkelt põnevust: Côte de Nuits, Saône et Loire ja Irancy annavad suurepärase struktuuri ja paraja koguse tanniini, Hautes Côtes seevastu moosisust, pehmust ja küpset puuviljasust. 100% pinot noir vaevalt et kedagi šokeerida ja oluliselt üllatada suudab, küll aga on tore vaadata joogi-suu-nina koostöö ning -toime arengut vürtsise lambaroa kõrval. Kord terav ja elav, hetk hiljem pehmelt voolav. Sõltumata roast saadab aga joogi maitset suurepärane tasakaal ja nauditav kergus, leiab ka kergeid vürtse ja punaste marjade tasakaalustatud terviklikkust. Lisaks sobib selline aastakäik vabalt kohe joomiseks, samuti ei vaja see mingit tuulutamist.

Saadaval peaks olema: www.winestore.ee kui pole Jakobiini, peaks olema tavalist pinot noir´i.

No comments:

Post a Comment