Monday, January 30, 2012

Spinati- ja kalkunipasta (nii pehme, et sulab suus)


pastat
ca pool kilo kalkuni kintsuliha
rohkelt küüslauku 
keiju laktoosivaba koort
murulauku/peterselli
koriandrit, soola, pipart, chillit, persaillott'i ja muud head 
korralikult spinatit 

Oleme kalkunipastat blogis juba kirjeldanud, see siin on aga algse retsepti edasiarendus.  Seletame kogu protsessi veelkord lahti: liha prepareerimisega alusta varakult, lõigu liha mõnusateks tükkideks ja viska koos hakitud küüslauguga potti kõrgel tulel praaduma. Kui kõik küljed on kergelt pruunikad lisa maitseained (sool, pipar, koriander), prae veel hetke läbi ja lisa lihale korralikult kuuma vett ja jäta omas mahlas hauduma. Mida kauem kalkuniliha küüslauguses leemes hautad, seda pehmem ja hõrgutavam liha tuleb, meie tegime seda ka seekord 1,5 tundi. Kogu roa kõige eepilisem ja hulluksajavam osa on liha ümber tekkiv leem, ära seda vahepeal kuhugi ära kalla. Vahepeal pane keema pasta. Nüüd tuleks lihaleemele veel lisada koor. Erinevalt juba  blogis kirjeldatud "kalkunipasta lipsukestega" retseptist ei saa veel sööma hakata, vaid tuleb lisada veel spinatit ja mõnusalt maitsestada. Kui see on tehtud, kalla pasta hinnalise kastme juurde ja sega läbi. Nüüd võib küll sööma hakata!

  
Oi kuidas meile meeldivad rohelised pastad (mmmm värske pesto, seda sööme liiga tihti) . Selline spinatikas on aga taas lahe vaheldus ja õhtune pühalik nauding on taas kogetud:P

No comments:

Post a Comment