Thursday, March 8, 2012

Gluteenivaba sidrunikook


150- 200 grammi võid
4 muna
15 supilusikat suhkrut
törts soola
200 grammi mandlilaaste
250 grammi kartulipüreed
3 sidrunit
küpsetuspulbrit
vaniljesuhkrut

Esmalt sulata või. Seejärel purusta blenderis mandlid peenikeseks puruks. Koori sidrunid ja koor blenderda võimalikult peeneks. Võta mõnus kauss ja sega kokku kartulipüree, sulavõi, suhkur, mandlid, sool ja sidrunikoor. Korralikult segades lisa ükshaaval munad, 2 teelusikat küpsetuspulbrit ja teelusikas vaniljesuhkrut. Määri ahjuvorm võiga, vala hoolikalt läbisegatud vedel mass vormi, küpseta ca 45 minutit või kuni hambatikk torkimisel ei kleebi. Lase paarkümmend minutit jahtuda ja taheneda.


Kel häda gluteeniga, ei pea end tingimata ilma jätma elu-mõnusatest maiustest: jahu saab asendada näiteks kombinatsiooniga kartulipüreest ja mandlitest, mis annavad koogile jumaliku kohevuse ja niiskuse. Sel on eriti õhuline ja unikaalne tekstuur, rammusalt magus selgroog ning samas virgutavalt tsitruseline taust. Make no mistake- tegemist on tõeliselt eepilise koogiga- magus, rammus ja suviselt kollane. Eriti lõbusaks aga teebki asja kartul, mida keegi kunagi ära ei suuda tunda- kes peab seda maisiks, kes mannaks või hoopis kookoshelvesteks. Kuna kokkusegamine võtab kõigest 5 minutit ja küpsemine oluliselt kauem, saab õhtuse söögiteoga toimetada tagant ette- panna esmalt kook ahju ja alles siis asuda teiste roogade kallale.

No comments:

Post a Comment