Laupäeval toimus eepiline osso bucco sööming, mistõttu oli tarvis selle kõrvale leida vahva jook, mis libiseks mõnusalt ning samas laseks särada liharoal. Juhindudes osso bucco sünnikodust Milanos, võikski olla täiesti loogiline valik selle kõrvale 300 km eemal sirgunud toskaanlane. Seega liikus mõte chianti poole, sooviga leida üks mõnus reserv. Nimeosa "Selezione Oro" viitab mõnevõrra põhjalikumale marjavalikule, mille käigus nopitakse välja parema küpsusastmega isendid. Jah, nagu varemgi oleme nõustunud: Piccini on suurtootja ja mõneti iseloomutu-põnevuseta, kuid see-eest positiivses mõttes kindla peale minek, eriti kui plaan on kindel. Seguks 90% sangiovese ja 10% cabernet sauvignon, kusjuures 70% segust on laagerdunud suurtes (50 HL elik ca 5 tonni) tammetünnides 9 kuud ning ülejäänud osa sama pika aja väikestes (225 l) Prantsuse tammevaatides. Enne turustamist kogub jook end mõned kuud ka pudelis. Värvuselt lillakalt-punakalt tume, kohati läbipaistmatugi; aroom seostub eeskätt punaste marjade, kirsside ja vaarikatega. Maitselt küllaltki kerge ja hästivoolav, ühelt poolt intensiivne, maalähedane, natuke robustne ja rustikaalselt tammenegi, teiselt poolt aga mõnusalt ümar ja hästitasakaalustatud. Tamm annab parajal määral pehmet vaniljet, samuti puidust tugevat struktuuri, milles võiks leida ka cabernet mõjutusi. Selgroog ja lõppmaitse ongi väga nauditavad, viimasest leiab natuke ka vürtse ja kõrbenoote. Antud juhul saame tulemust hinnata üksnes koosmõjus toiduga: lihavaagen oli tühi, pokaalid ja pudel samuti:)
Müügil: Pirita Wineway ja Vineyard.
No comments:
Post a Comment