Saturday, August 20, 2011

Anna Pavlova




3 munavalget

3 tl külma vett

1 kruus tuhksuhkrut

1 tl õuna- või veiniäädikat

1 tl vaniljesuhkrut

3 tl maisitärklist

laktoosivaba vahukoor

puuviljad (nt maasikad, laim ja mustikad)


Eelkuumuta ahi 150 kraadini. Vahusta munavalged kuni vaht on niivõrd tugev, et võid kausi pea alaspidi keerata. Lisa vesi ja vahusta veel. Lisa suhkur, samal ajal tublisti vahustades. Võta mikserilt hoogu maha, lisa vaikselt äädikas, vaniljesuhkur ja tärklis. Pane ahjuplaadile küpsetuspaber ja vormi vastavalt soovile kas 1 suur või mitu väikest valget koogikest. Küpseta ca 45 min või kuni kook on pealt krõmps (ära lase pruuniks tõmmata). Keera kuumus maha ja jäta ahju 20 min jahtuma. Ettevaatlikult libista Anna serveerimisalusele, kaunista vahustatud koore ja puuviljadega (nagu pildil).

Pea meelest, et sugugi mitte alati ei õnnestu Anna põhja küpsetamine nii nagu algselt plaanis. Meil on kulunud umbes 16 korda katsetamist enne kui tulemus on pealt krõmpsuv ja seest pehme. Üheks võtmeks valmistamisel võib olla vahustamise aparatuur. Meil nt õnnestus vahustamine kõige paremini ühe vanaaegse Moulinex masinaga, kus tiirles terve lainetav põhjaplaat, mitte väike propeller, nagu moodsatel masinatel. Anna oli oma aja kohta suhteliselt kuum näkk, seega tema auks pühendatud kooki tasub kindlasti katsetada kuni tulemus on ideaalne.

No comments:

Post a Comment