soolane muretaigen
kaks pakki kanahakkliha
porrut
maitseaineid
laktoosivaba juustu
4 muna
soovi korral sibulat-küüslauku
laktoosivaba koort
Eelküpseta muretaignast põhi. Prae kanahakkliha koos porruga ja maitsesta vastavalt soovile. Klopi lahti munad, lisa riivitud juust ja laktoosivaba koor ning kalla põhjale. Küpseta kuni kogu pealmine osa on pruuniks küpsenud.
See on meie teine katse tõestada, et kanaliha ei ole lõplikult devalveerunud. Kanahakkliha ei ole müügil just igal letil ning seda ilmselt põhjusega. Maitse poolest meenutab see pigem kalkunit (mis on hea) ja lisaks on ülimalt tervislik ja heaks baasiks teiste maitsetega kombineerimisel. Porru toetab mõnusalt soolakat kana ja muna-koore-juustusegu annab söögile geniaalse tiheduse. Kuna kanaliha imeb endasse hirmsasti teisi mekke, tuleb olla ettevaatlik, et praadimisel soola-pipraga liiale ei lähe.
Juurde tehke värsket salatit ja jooge külma valget ning kerget veini (nt Pinot Gris või Grigio või miks mitte hoopis Pouilly-Fuissé).
No comments:
Post a Comment