1 ilus ja värske kana + veel paar kanakoiba (need tulevad eriti head)
1 pudel korralikku Burgundia veini (või Cotes du Rhone'i)
isane sorts konjakit
6 peekoni lõiku
12 väikest valget sibulat
rohkelt küüslauku
isu järgi porgandeid
päevalilleõli
maitsetaimede bukett: tüümiani oksad, loorberi oksad ja petersell
soola & pipart
Coq au Vin'i valmimisele eelneval päeval puhasta ja lõigu kana/kukk parajateks (u. 8 tükiks) ja kalla Burgunderiga üle. Lisa väikesed sibulad, küüslauk, porgandid ja maitsetaimed. Kata ja pane külkappi laagerduma. Kogu värks peaks välja nägema umbes selline:
Järgmisel päeval võta kana ja juurviljad välja ning kurna. Pruunista eraldi kana lisades mõnusalt konjakit. Seejärel lase pannilt läbi ülejäänud tahke kraam, lisades peekoni ribad. Pane kana ja juurvilad ühte suure potti ja kalla juba marinaadis kasutatud veiniga üle. Lase keskmisel kuumusel keema ja hoia sama joont järgmised 45 min kuni tund või kui tunned, et kana on küps ja lõhn jalustrabav. Enne serveerimist võid lisada hakitud peterselli.
mmmmmmmmmmm milliseid imesid võib lihtsa kanaga teda:P Seda retsepti soovitame kindlasti proovida!
No comments:
Post a Comment