magus liivataigen
erinevaid pähkleid
3 maamuna
kaneeli
koduseid õunu
suhkrut
sidruniga tofukreemi (Bon)
törts laktoosivaba koort
Vooderda koogivormi põhi liivataignaga ja puista see üle pähliteseguga. Eelküpseta põhja ahjus kuni ta on pealt kuldselt pruunikas. Tükelda õunad, sega kaneeli ja suhkruga vastavalt soovitud vahekorrale. Lase segul seista ja vala koogivormi küpsetatud põhja peale. Sega kokku ja vahusta läbi tofukreem, munad, suhkur ja koor. Valmis segu vala õuntele peale. Peale võid raputada veel nõksu kaneeli. Pista ahju ja küpseta kuniks õunad on ilusa pruuni joonega ja hambatikk ei jää enam koogiseks:)
Kuigi võiks arvata, et sidruniga tofukreem mõjub koogis domineerivalt, ei ole sidrunimaitset oluliselt tunda, küll aga tofukreemi mõnusat konsistentsi ja mahedat mekki. Proovi nii soojalt kui külmalt, viimane variant on veel eriti gud!
No comments:
Post a Comment