Monday, September 12, 2011

Ehe eestimaine püreesupp kõrvitsast


kodumaist ja kollast kõrvitsat
porgandeid
sibulat
ohtralt küüslauku
maitseaineid
taimset võid
törts valget veini
röstitud kõrvitsaseemneid

lavašš kõrvale:
lavašši ennast :)
laktoosivaba juustu
värsket koduaia basiilikut
samasuguse päritoluga tüümianit
purustatud küüslauku

Puhasta kõrvits sisust ja seemnetest ning lõika nn viljaliha parajateks kuubikuteks. Koori ja lõigu porgandid, sibul ja küüslauk ja prae kõik komponendid kerge veini ja võiga potis läbi. Seejärel lisa keevat vett silma järgi, et tihedus oleks täpselt paras ja õige. Kui koostisosad on mõnusalt pehmed, püreeri kogu poti sisu ja maitsesta. Serveerimisel lisa seemned.


Kõrvale tee näiteks kiiruga üks küüslaugu-juustune ahjulavašš. Selleks laota lavašš ahjuplaadile, puista peale natuke tšillit ja tilguta õli. Määri peale purustatud küüslauku ja kata ühtlaselt laktoosivaba juustuga. Peale rebi värsket basiilikut ja tüümianit. Hoia kuumas ahjus kuni lavašš on kergelt pruuniks tõmmanud. Rebi mõnusaid tükke ja hammusta pehme supi kõrvale.


Kuigi väljamaine muskaatkõrvits võits supile anda vahva oranžika varjundi ja maheda maitse, siis lihtsalt vaadake kodumaise kõrvitsa loodud värvi!! Need pildid on 100% töötlemata ja mahemagus maitse täiesti kordumatu. Kuigi väljas on kergelt hallikas ja USA tormi riismed peagi tulekul, toob selline kollane üllatus suve tuppa ja värske naeratuse näole. Kuna supp on tõeliselt õrn, võibki lavaši teha parajalt terava ja küüslauguse. Ja joogiks võiks olla üks külm ja vahutav prosecco?

No comments:

Post a Comment