Tuesday, September 27, 2011

Kukeseenepasta


hunnik kukeseeni
küüslauku
kohalikku korralikku sibulat
tšillit
õli
pennesid või muud meelepärast
soola-pipart
laktoosivaba 100% taimset koort

Purusta küüslauk, haki sibulad ja lõigu seened suupärasteks tükkideks. Prae kenasti läbi ja maitsesta soola-pipra ja tšilliga. Samal ajal keeda valmis pasta. Lisa pannile laktoosivaba koor ja lase natuke tõmmata kuniks koor on parajalt paks. Maitse ja maitsesta. Kalla pannitäis pastale peale, sega ja naudi!


Nagu varasemalt oleme juba selgitanud, pole me just suuremat sorti seenearmastajad. Küll aga peame lugu värsketest kukeseentest, millest saab nii mõndagi maitsvat kokku mäkerdada (vt ka varasem pirukas kukeseentest). Siinkohal tahaks aga tungivalt soovitada taimset koort ka kõigile neile, kel laktoosiga probleeme pole. Nimelt mätsib see nii kenasti ja on lausa imepäraselt kaunist värvi. Pealegi on see väga tervislik ja kerge!

Tip 1: kõrvale tuleks juua klaas cocat ohtra sidruniga:)

Tip 2: krabage veel viimaseid kukeseeni ja pistke sügavkülma kas täitsa niisama või olge kavalad ja praadige veel enne maitseainetega läbi! Varsti on hooaeg omadega ühel pool ja oi kus talvel tuleb isu peale...

No comments:

Post a Comment