Tuesday, September 27, 2011

Meie enda burrito+ guac


tortillasid
veise- või lambahakkliha
tomateid
salatilehti
laktoosivaba juustu (riivitud)
sibulaid
küüslauku
karrit
tšillit
punast paprikat
värsket peterselli
värsket rohelist sibulat
murulauku
oliiviõli
soola-pipart

Enne burrito valmistamist prepareeri kõik vajalikud komponendid eraldi anumatesse, siis on hilisem asjaajamine oluliselt mugavam. 

Sisu jaoks prae esmalt kerges õlis läbi hakkliha koos sibula ja ohtra küüslauguga. Maitsesta korraliku soola-pipra-tšilli ja karriga. Järgnevalt lõigu roheline salat tükkideks, tomat aga suupäraseks pudiks. Kastmeks lase blenderist läbi 4-5 küüslauguküünt, korralik tuust värsket peterselli, samuti rohelist sibulat ja murulauku. Samuti lisa masinasse peotäis tomatit ja nt 1 punane paprika. Lisa õli ja maitsesta karri-tšilli ning soolaga. Serveerimisel pane tortillale keskele piklikult hakkliha-segu ja sinna peale puista laktoosivaba juustu. Hoia tortillat ahjus kuni juust on sulanud (kuid mitte kaua sest siis läheb tortilla kõvaks ja hakkab krõbisema ja murduma). Lisa keskele ohtralt kastet, salatit, tomatit ja veelkord rohelist kastet. Soovi korral sobivad siia lisaks veel kõikvõimalikud oad, oliivid jm. Rulli tortilla kokku!


Kuigi traditsiooniliselt on burrito Mehhikos valminud üksnes ubadest-hakklihast, on moodne USA praktika võimaldanud sellele äärmiselt loomingulise lähenemise. Läänes on populaarseks sisuks riis, oad, avokaado, kõikvõimalikud valged kreemid (sh hapukoor) jpm. Meie seevastu eelistame kerget ja tervislikumat varianti, mis maitseb metsikult hästi, kuid ei koorma kõhtu pikkadeks tundideks. Seega oleme välistanud mistahes koored, oad ja riisi ning teinud kerge segu hakklihast ning rohelistest osistest. Väga suure kaaluga meie burrito juures on omaloominguline guacamole kaste, mis tegelikult seda polegi :) Nimelt põhjusel, et üks ehe Mehhiko guacamole valmib eeskätt ikkagi avokaadost, mida meie versioonis pole üldsegi mitte. Väljanägemine on neil aga mõneti sarnane ja seega reserveerime endale ka õiguse tuntuks kantud nime kasutada. Tehke rohekaste eriti küüslaugune ja karri-tšilline, siis tekib fantastiline tasakaal mahedama hakkliha-juustu ning salatimaterjali ja kastme enda vahel.

No comments:

Post a Comment