Saturday, September 10, 2011

Kihiline vorm hakklihast ja aiasaadustest


spinat
kukeseened
värske veise- või lambahakkliha
porgandid
kartulid
laktoosivaba juust
sibul- küüslauk
maitseained

Kõigepealt prae hakkliha koos seente, sibulate ja küüslauguga. Pane kõik eelnev ahjuvormi kõige alumiseks kihiks. Järgmisena lisa maitsestatud ja hautatud spinat. Seejärel esmalt keedetud ja hiljem saumikserdatud kartulipüree ning viimaseks kihiks sama menetlusega porgandid. Kõige peale pane laktoosivaba juust (viilud või riivitud). Pane vorm ahju ja küpseta kuniks juust on mõnusalt pruun ja krõbe. Kuna toidus on juurikaid juba mitmeid, ei olegi vaja kõrvale midagi lisaks näksida. Võta iga ports põhjast alates ja kõik ongi väga ilusas tasakaalus.

Stiilne (eriti kui oled päris roheline) on seda teha ka täiesti lihatult ja üksnes kukeseentega. Variant B on jätta alumine riba üldse ja ära ning pakkuda vikerkaarerooga hoopis kõrvalsöögiks nt lihale. Tip: kasuta klaasist ahjuvormi, siis on värvide mäng oma tõelises hiilguses:)


Hakklihast johtuvalt võiks veiniks valida midagi punast ja mahedat. Meie valisime 2007. aasta bordoo Wineyardist. Väga ilus, ümar ja kerge, kuid kaugeltki mitte liialt tavaline.


No comments:

Post a Comment