Saturday, September 24, 2011

Pasta meresaadustest


tigusid
krevette
kaheksajalg (leiab konserveeritud kujul)
sibulat
küüslauku
kalmaare
meelepärast pastat
tšillit
soola-pipart
laktoosivaba koort

Prae pannil läbi kõik mereannid, sibul ja küüslauk kuni nad on pinnalt kergelt pruunid. Maitsesta tšilli-soola-pipraga. Lisa pannile laktoosivaba koor ja kuumuta kuni koor muutub paksemaks. Samal ajal keeda valmis pasta. Sega mereannid ja pasta omavahel kokku ja maitsesta soolaga.

Tõenäoliselt on tegu kiireima viisiga maitsva õrnalt koorese pasta valmistamiseks. Tõsi, frutti di mare seab loomingule vähe piiranguid, kuid paraku on kõikide põnevamate meresaaduste kättesaamine Eesti poelettidel ja turgudelgi piiratud. Kaheksajalga tasub siiski aeg-ajalt Stockist otsida värskel kujul, samuti võid lisata huvitavate kalade fileeliha, tiigerkrevette jm põnevat. Erinevalt restoranides pakutavatest koorepastadest ei ole laktoosivabast koorest tehtu nõnda rammus ja raske kõhule.

3 comments:

  1. Mulle meeldiks see vist punasena rohkem :)

    ReplyDelete
  2. Meil on selle punase ja mittepunasega ju väike konflikt- üks armastab ja teine not so armastab... Seega kompromiss on kord 1, kord 2 :)

    ReplyDelete
  3. Vaata, kui ise 0-st selle punase aine teed, elik kasutad üksnes värskeid tomateid, on ju väga armas, aga kui kasutad poes müüdavat, not so good.

    ReplyDelete