Monday, November 14, 2011

Chateau Robert Pomerol 1999


Siit tuleb meie teine burgerivein- Chateau Robert Pomerol aastast 1999. Sarnaselt eelmises postituses rõõmustatuga, andis ka nimetatud Pomerol lootust pikaks eaks- kümmekond aastat kui mitte rohkem on potentsiaali kohe kindlasti. Värvuselt kaunis ja puhas, õrna pruunja varjukaga kaunis rubiin; lõhnas domineeris tasakaal ja merlot rahulikkus. Maitset iseloomustabki ehk kõige paremini marjade vahekord: 70% merlot, 25% cabernet franc ja 5% cabernet sauvignon. Tulemuseks ootuspäraselt siidjas, pehm tanniin, mis andis koosmõjus burgeri medium küpsusastmega kotletiga erakordse elamuse. Nagu üks hea Pomerol olema peabki, oli ka see soe (mitte temperatuurilt, vaid tundelt), rikkalik, pehme, tume ja puhas.

Soetada saab: Valior.

No comments:

Post a Comment