Tuesday, November 22, 2011

Vutisupp


põldvutte või supikogu samadest lindudest
taimset võid
küüslauku
sellerit
sibulat
brokkolit
porgandit
cous-cous´i
ingverit
kvaliteetset õli
soola-pipart
rohkelt erinevaid ürte

Kui oled ostnud terved vutid, tee esmalt kindlaks, et kõik suled ja suleriismed oleksid kenasti eemaldatud. Seejärel tükelda linnud supi jaoks sobilikeks tükkideks: tiivad, koivad eraldi ja ülejäänud keha 2-4 tükiks. Prae nimetatud jupid või valmis supikogu paksu põhjaga poti põhjas taimse või, õli, purustatud küüslaugu ja tükeldatud sibulatega mõnusalt pruuniks. Valmimisest annab teada jumalik lõhn ja õige värvitoon. Lisa kuuma vett, et vutid oleks pooleldi veel ja lase tekkida rasvasel kogul. Võid lisada ka tükeldatud porgandid ja osaliselt sellerit. Vaikselt lisa vett kuni saavutad soovitud nivoo. Lisa ülejäänud seller, brokkoli ja asu maitsestama. Sõltuvalt vuttide rasvasusest ja alguses kasutatud õli kogusest võid tahta eemaldada supi pealt ca poole kruusi jagu rasvast/ õlist kihti- maitse asi. Lisa ka cous-cous ning igver ja maitsesta madalal kuumusel podistades kuni saad kätte õige asja. Ära hoia end ürtide ega tšilliga tagasi- kuigi vutid on jumalikud ei ole nad keedetult teab-mis tugeva maitsega. 

Seega, vutid pole sugugi mitte üksnes ahjus küpsetamiseks- neist saab kerge vaevaga valmistada ka suurepärase, toitva ja kosutava supi. Nagu meie võlu-juudi-kanasupp, on ka juuresolev toit tõeline energia- ja tervisepomm, mille järele ihu ning vaim sellistel pimedatel sügisõhtutel pööraselt januneb. Soovitame piiluda lehte www.vutt.ee ja tellida Järveotsa vutifarmist valmis supikogu- siis on vähem nikerdamist ja tulemus täpselt samavõrd hea. Kes satuvad Tartu lõunakeskusesse, leiavad kõik vajalikud komponendid taluturult. Paneme siinkohal ka südamele, et kõrvale tuleks endale lubada kaks pitsi korralikku toatemperatuuril viina!

No comments:

Post a Comment