küüslauku
lillat sibulat- pole kohustuslik
värsket peterselli
värsket basiilikut
purustatud tomateid
kvaliteetset õli
korralikku viina
linguine´sid või penne´sid
tšillit
särtsakaid ürte-herbe
soola(helbeid)-pipart
Keeda pasta al dente´ks. Samal ajal vala kuumale pannile korralikud kolm lonksu õli, prae selles küüslauk, sibulad ja tšilli. Lisa purustatud tomatid ja viina vastavalt soovile-maitsele. Meie paneme ca poolteist pitsi. Lase kastmel valmida ja piiritusel välja tossata. Lisa ka hea hulk värsket basiilikut ja peterselli. Maitse pidevalt ja lisa ürdid-maitseained. Kui segu on valmis, tõsta see kulbiga pastale peale ja puista lisaks veel mõned helbed soola ja tšillit.
Arrabiata ei tähenda oma kodumaal Itaalias midagi muud kui üksnes viha(st). Ja missugune emotsioon kirjeldakski paremini tšillist ja tomatitest pungil särtsuv-punast pastat? Viina lisamine on selgelt vaba valik, kuid oleme palju proovinud ja leiame, et see annab kastmele omamoodi kergust ja libedust, lisaks põneva noodi, mida vähesed ära tunnevad. Nii särtsuvale toidule võiks ju kõrvale juua ka midagi plahvatuslikult head? Vt järgmist posti:)
No comments:
Post a Comment