värsket kanamaksa
porgandeid
kurki
kirsstomateid
salatilehti
kappareid
peterselli
kuivatatud küüslauku ja tšillit
õli
soola-pipart
maksimaalselt kvaliteetset balsamico´t
Tee salatilehtedest padi, lisa porgandi- ja kurgilaastud (kasuta juurvilja-koorimisnuga), kapparid, kirsstomatid. Loputa maksatükid külma veega verest, kuivasta ja puhasta kõigest üleliigsest (sh veresooned jm). Küta pann võimalikult kuumaks, lisa korralik lonks õli ja kanamaksad. Prae igalt küljelt pruuniks ja madalda kraadi oluliselt. Maitsesta soola-pipra-tšilli-küüslaugu ja peterselliga. Küpseta kuniks maksad on õrnalt läbi küpsenud- aga vaata, et jumala eest liialt ei saa! Küpsemisele arvesta max 5 minutit, kuid pigem siiski vähem. Tõsta maksatükid salatile ja nirista üle balsamico kastmega.
Targalt praetud kanamaks on imehea! Kes viitsib proovida, saab oluliselt hõrguma tulemuse kui veise- või tallemaksaga. Salat valmib imekiiresti ja mõjub kõhule täpselt nii nagu vaja: kõht saab täis, kuid tunne jääb kerge. Kõrvale võiks juua külma-külma pinot grigio´t:)
No comments:
Post a Comment