Tuesday, November 22, 2011

Trühvline salat tatrast ja päikesekuivatatud tomatitest


tatart
kvaliteetseid päikesekuivatatud tomateid
rohelist salatit
maitseaineid ja ürte, sh tšillit
kvaliteetset balsamico´t
kuivatatud trühvleid
õli

Keeda tatar parajalt pehmeks ja mõnusaks. Lisa natuke lõigutud tükid päikesekuivatatud tomatitest ja sega keedupotis korralikult läbi. Lisa kuivatatud trühvlid, maitseained ja tšilli, sega ning lase kupatusel natuke soojas potis tõmmata. Tee salatist kaussi vahva padi ja tõsta peale tatrasegu. Nirista peale natuke õli ja balsamico´t ja ongi voila käes.

Kas nii lühikest seletust ongi meie toitudel varem olnud? Ega vist, kuid vaatamata erakordsele lihtsusele on tegu geniaalse roaga, kus tatra robustsus kohtub trühvlite hõrgult peene maitsega. Kuivatatud trühvleid tasub otsida ökopoodidest ja -osakondadest, nt Viimsi marketist või Pirita Kauper´ist. Vein valige kõrvale Rhone´i orust!

No comments:

Post a Comment