Nagu oma burgeripostituses selgitasime, ei pea sugugi alati burgeri kõrvale liisunud kokat või spraiti jooma, läheneda võib ka sootuks teise nurga alt. Kuivõrd isetehtud burger on küllalt kaugel kiirtoidu mõistest (pigem ülimalt slow food), oleks ehk ka aeg sellega kaasnev jook vastavale tasemele viia. Meie valikuks langes Hospices de Beaune Savigny-les-Beaune Premier Cru Cuvee Arthur Girard aastast 1999. Õhku andsime dekantris ca 5 tundi ja õigesti tegimegi- algne mõneti domineeriv happelisus asendus suisa fenomenaalse buketiga. Rõõmustav oli see, et vaatamata väärikale eale oli värvuse järgi hinnates säilitamispotentsiaali veel vähemalt kümneks aastaks- isegasi, kas kork selle üle elab (juba tublisti üle poole oli läbi immitsenud). Teatavasti on Savigny-les-Beaune Premier Cru veinid kõige karmima kontrolli ning nõuetega veinid terves Cote de Beaune regioonis. Viimane on teatavasti Burgundia sub-regioon, kust sirguvad hämmastavalt kaunilt tasakaalustatud väärikad punased veinid (muidugimõista ka valged, ca 10%). Ülimalt kerge, kaunilt aromaatne ja metsikult ilusa tasakaaluga- 100%-line pinot noir oli lihtsalt jumalik, muud polegi vaja lisada...
Ostusoovitus: Hospices-Beaune oksjon veebis. Leiate lehelt: http://hospices-beaune.com/en/purchasing/selected-cuvees/instructions-for-purchasing/
No comments:
Post a Comment